Skip to main content

Inventarisaties in de gemeente Leeuwarden

Geschreven op 24 februari 2020
Sinds december 2019 bezoeken onze inventarisanten op afspraak woonhuizen en boerderijen met historische interieurs of onderdelen daarvan in de gemeente Leeuwarden.
 
Wegens de omvang van de gemeente is het te onderzoeken gebied verdeeld in zogenaamde clusters, die één voor één in kaart worden gebracht. We zijn begonnen in de historische binnenstad van Leeuwarden. De meeste inventarisaties hebben daar inmiddels plaatsgevonden. Vanaf februari 2020 bezoeken onze inventarisanten ook het omringende gebied van stad Leeuwarden: Grou, Idaerd, Jirnsum, Reduzum, Warstiens, Warten en Wergea.
Per maart 2020 komt daar een volgend gebied bij: de ring van stad Leeuwarden en de plaatsen Goutum, Hempens, Lekkum, Miedum, Snakkerburen, Swichum, Wirdum en Wytgaard.

Eigenaren/bewoners aldaar van woningen en boerderijen die mogelijk interessant zijn voor ons onderzoek, sturen wij een informatiebriefbrief met daarin een oproep om mee te werken aan ons project. Meer informatie over de inventarisaties treft u hier.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 06-453 151 85.Leeuwarden kaartje