Skip to main content

Start inventarisaties gemeente Noardeast-Fryslân

Geschreven op 07 september 2022

In 2017 zijn in de voormalige gemeente Dongeradeel al 113 historische woonhuizen en boerderijen bezocht door onze inventarisanten. Op 1 september zijn we van start gegaan met een nieuw onderzoek in het nog niet geïnventariseerde deel van de gemeente Noardeast-Fryslân, de gebieden van de voormalige gemeenten Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. Volgens planning zou de hele gemeente Noardeast-Fryslân in de loop van 2023 afgerond kunnen worden.

Bewoners/eigenaren van historische woonhuizen en boerderijen die mogelijk interessant zijn voor ons onderzoek hebben inmiddels een informatiebrief van ons ontvangen met daarin de oproep om mee te werken aan het onderzoek.

U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door in te spreken op de voicemail van onze projectassistentes via de telefoonnummers 06 – 17 45 56 77 of 06 – 19 80 84 84. Vermeldt u daarbij a.u.b. uw naam, adres en telefoonnummer, dan wordt u binnenkort teruggebeld voor het maken van een afspraak.